Standardul ISO 27001
Standardul ISO 27001 presupune respectarea confidențialității, integrității și disponibilității informației în cadrul unei organizații. Certificarea pentru sistemul de management al securității informației este modalitatea prin intermediul căreia un organism de certificare, cum sunt partenerii lui Certiso, verifică gradul de conformitate al sistemului de management al securității informației cu cerințele standardului ISO 27001.
În data de 25 octombrie 2022, Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) a publicat noua versiune a standardului ISO/IEC 27001:2022 – Information security, cybersecurity and privacy protection — Information security management systems — Requirements.
ISO/IEC 27001:2022 nu este o ediție complet revizuită. Principalele sale modificări includ printre altele modificarea anexei A care a preluat mijloacele de control din ISO/IEC 27002:2022; utilizarea expresiei „procese, produse sau servicii furnizate din exterior” pentru a înlocui „procesele externalizate” din clauza 8.1 și ștergerea termenului „externalizare” etc.
Perioada de tranziție la ISO 27001:2022 este de 3 ani, adică se va finaliza la 31.10.2025.
Este bine de știut ca ISO 27001 este însoțit și de standarde conexe precum
– ISO 27701 – Tehnici de securitate. Extindere la ISO/IEC 27001 și ISO/IEC 27002 pentru managementul informațiilor de confidențialitate. Cerințe și linii directoare (axat pe “GDPR”)
– seria ISO 20000 – Tehnologia informației. Managementul serviciilor
– ISO 30001 – Managementul riscului.
– ISO 22301 – Securitate şi rezilienţă. Sisteme de management al continuităţii activităţii.
Care sunt beneficiile Standardului ISO 27001?
Un prim avantaj al implementării și respectării acestui standard este câștigarea încrederii clienților. Aceștia au încredere garanția faptului că informațiile lor (inclusiv datele cu caracter personal) sunt în siguranță ceea ce va elimina orice reticență în a apela la produsele sau serviciile companiei dumneavoastră. Câștigați credibilitate și în raport cu toate celelalte categorii de parteneri putând garanta protecție informațională. De asemenea, certificatele emise de Organismele acreditate din parteneriatul IAF (din care face parte și RENAR Românai) cu care Certiso colaborează sunt recunoscute atât în domeniul privat, cât și in domeniul public ceea ce înseamnă că vor reprezenta un plus în fața competitorilor în tot ceea ce înseamnă licitații SEAP, obținerea de avize și autorizații din partea Statului etc.
ISO/IEC 27001 - Când vă trebuie această certificare?
Informația sub orice formă a sa înseamnă putere pentru cel care o deține. Astăzi, mai mult ca niciodată, securitatea acesteia este amenințată în diverse forme, precum fraude informaționale, atacuri cibernetice, spionaj, sabotaj sau multiple pericole la care este expus sediul companiei. Implementarea acestui standard se dovedește obligatorie dacă vă doriți să țineți la distanță toate aceste pericole și să puteți garanta astfel clienților faptul că datele pe care vi le furnizează sunt pe mâini sigure și nu vor putea fi utilizate în scopuri nedorite.
De asemenea, dacă vă doriți extinderea afacerii sub orice formă sau încheierea unor parteneriate, deținerea și respectarea acestui standard ar putea reprezenta o cauză contractuală principală de care depinde în mod direct materializarea lor.
Nu în ultimul rând, Certificarea ISO crește încrederea că dispuneți de practici de planificare, instalare, configurare, utilizare și întrețineri optime a sistemelor informaționale curente, astfel încât să puteți satisface promisiunile de securitate și eficiență în raport cu toate categoriile de parteneri implicați.
Alegeți standardul ISO 27001 - sistemul de management al securității informațiilor
Pentru a reduce riscurile de scurgere, pierdere sau distrugerea a informației, implementarea Standardului ISO 27001 este soluția ideală. Acesta are în vedere introducerea unui sistem de management complex, prin care fiecare pas să fie monitorizat și eficientizat pentru ca riscurile să fie ținute la distanță.
ISO 13485 vizează în mod direct lumea echipamentelor medicale, ceea ce înseamnă o rigoare mai ridicată în ceea ce privește realizarea audituror de certificare și a dezvoltării măsurilor de remediere a problemelor depistate. Avantajele acesteia sunt clare și se remarcă prin reducerea riscurilor, generarea de certitudine în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare și nu în ultimul rând, o surclasare a concurenței.
Obțineți certificarea ISO 27001 la prin Certiso!
Certiso îți garantează un raport excelent preț/calitate pentru întreaga gamă de servicii oferite. Acest lucru se datorează faptului că toate calculele finale se realizează în baza unei oferte personalizate. Asta înseamnă că tot ce aveți de făcut este să completați formularul disponibil pe site cu minimul de informații solicitate, iar noi vă vom contacta pentru a stabili care sunt nevoile companiei voastre, propunând o abordare cât mai rapidă și eficientă. În plus, vă putem ajuta și pentru a obține implementarea standardului de la zero, în cazul în care aveți nevoie de această categorie de servicii. Colaborăm cu Organisme de Certificare acreditate de către IAS din USA, DAKKS din Germania, KAB din Coreea de Sud și Turkak din Turcia, ceea ce va asigura aplicabilitate și acoperire pe plan internațional.
Certiso depistează nevoile clienților și face eforturi constante în direcția dezvoltării unor soluții adaptate și eficiente!
Sau completează formularul de mai jos